Shqip   English
 
Lajmet e fundit

» 23/06/17
Projekti synon promovimin, punësimin dhe integrimin socio-ekonomik te të rinjve - banorë të bashkise se Elbasanit, te cilet kane mangesira ne perfshirjen ne punësim, arsim apo formim profesional, përmes shërbimeve për zhvillimin e aftësive per jeten, shkathtësive dhe vetë-fuqizimit  me shume »

» 23/03/15
" Tjeter Vizion ne kuader te projektit " promovimi i produkteve eko ne zonen cross Border Shqiperi Maqedoni" synon te ofroje nje seri trajnimesh per fermeret e zones se Gjinarit bazuar dhe ne gjetjet dhe rekomandimet e studimit te ndermarre ne kete zone per identifikimin e produkteve me potencial bio dhe te fermereve qe i kultivojne dhe mbledhin ato. Ju lutem gjeni te detajuar informacionin mbi trajnuesit ( ekspertet) ne TOR bashkangjitur" Ju faleminderit  me shume »

» 18/04/14
 me shume »

Tel: +355 (0) 54 529 19
Fax: +355 (0) 54 529 19
E-mail: info@tjetervizion.org

 Sherbime per te Rinjte

 

 Aktivitete te cila ofrohen ne qendren rinore "RIEMAR"

 
 
 Aktiviteti i Muzikes
 
Qellimi kryesor I ketij aktiviteti eshte aftesimi i te rinjve nga ana vokale muzikore. Nxerrja ne pah e ketyre dhuntive dhe permiresimi i ketyre  cilesive te ndryshme muzikore. Kjo arrihet nepermjet
 
a-      Punes individuale per te permiresuar kordat vokale dhe aftesimimit  te tyre drejt rruges se kenges
 
b-      Regjistrimi i kengeve ne CD
 
-          Melodia
 
-          Ritmi
 
-          Harmonia
 
-          Masterizimi
 
-          Regjistrimi                i kenges
 
2 – Pune individuale me me te rinjte per tu aftesuar si instrumentiste  popullore dhe te muzikes popullore & moderne .
 
Aktiviteti  Sportiv
 
Aktivitetet sportive i ofrojne mundesine te rinjve per te kaluar nje kohe caktuar se bashku ne ushtrimet sportive dhe zhvillimin e lojes me top . Cdo vit organizohet nje mini kampionat futbolli me te rinj te shkollave te mesme te qytetit te Elbasanit . Pervec ketij aktiviteti zhvillohen dhe aktivitete te tjera qe kompleksi “Ajek “ forn si bilardo, booling, tenis, basketball etj .Keto aktivitete ndermerren ne kuadrin e largimit te rinise nga fenomenet shqetesuese per rinine dhe afrimin e tyre drejt aktiviteteve sportive.
 
Aktiviteti i Kinemase
 
Aktiviteti i kinemase konsiston ne ofrimin e mundesise per te kaluar disa ore te lira argetuese per nxenesit e shkollave nentevjecare dhe te mesme te qytetit. Pas konsultimeve me vete perfituesit dhe normalisht duke ja pershtatur filmin zgjidhet nje film i caktuar dhe ne baze te nje programi te percaktuar  me keto shkolla dy here ne jave shfaqen filma me tema sociale.
 
 
 
Aktiviteti i Sensibilizimit
 
Ky aktivitet konsiston ne zhvillimin e fushatave te sensibilizimit per te rinjte te cilet kane nevoje per ndergjegjesim ne temat e ndryshme sociale. Ndergjegjesimi i te rinjve per probleme te ndryshme te moshes, qe ato hasin dhe per fenomene te ndryshme te shoqerise I ndihmon ato qe te marrin nje drejtim te mire ne jete. Keto fushata sensibilizuese i ndihmojne te rinjte te  shprehen lirshem dhe te marrin informacion per tema te ndryshme te cilat jane shume te domosdoshme per moshen e adoleshences. Nxenesve i jepet mundesia qe te shprehin mendimin e tyre ashtu sic ato e dine pa i gjykuar njeri. Ndergjegjesimi I rinise eshte nje nga fenomenet qe kohet e fundit ka filluar te perhapet  dhe po punohet qe  ndergjegjesimi te perhapet dhe ne shtresa te ndryshme te shoqerise.  Por nga ana tjeter ky aktivitet I jep mundesine studenteve te punojne si vullnetare duke trajtuar keto tema me studentet. Studenteve I jepet mundesia te shprehen ne publik, mesojne te shprehen lirshem dhe informacioni qe ato marrin t’ja trasmetojne te tjereve
 
Aktiviteti i Bibliotekes
 
Ky aktivitet ben te mundur zhvillimin e njohurive ne fusha te ndryshme te te rinjve te cilet kane deshire te informohen duke mos qene pasive dhe duke u prirur ndaj fenomeneve negative te shoqerise . Biblioteka eshte vendi ku te rinjte te grup - moshave te ndryshme te kalojne kohen e lire duke lexuar. Biblioteka  eshte nje burim informacioni i sakt ku persona mund te marrin informacionin qe atyre i duhet  per kete arsye pasurimi i bibliotekes konsiston ne marrjen e librave nga fusha te ndryshme si histori , shkence, letersi, sociologji, psikologji etj. Ky aktivitet ben te mundur shoqerizimin e te rinjve dhe integrimin e tyre ne shoqeri duke marre pjese ne biseda te ndryshme me tema social- kulturore. Qellimi jone eshte te plotesohen  kerkesave dhe deshirat e tyre ne marrjen e dijeve  nepermjet librave te ndryhshem qe qendra disponon .
 
 
 

Kjo faqe u realizua me kontributin e Bashkimit Europian. Përmbajtja e kësaj faqeje eshte përgjegjësi vetem e organizatës zbatuese 'Tjetër Vizion', dhe nuk duhet te merret si reflektim i pikëpamjeve të Bashkimit Europian.
© 2008 TjeterVizion | Powered by C&PR