Shqip   English
 
Lajmet e fundit

» 11/06/21
Historia e Anës dhe punës së saj krijuese.  me shume »

» 12/04/21
#StopHumanTrafficking #EndHumanTrafficking #unicefalbania #unicefprotects #differentandequal  me shume »

» 24/09/20
ROLI dhe NDIKIMI i ARTEVE, kulturës dhe mediave masive në PËRFSHIRJEN SOCIALE të grupeve të synuara  me shume »

Tel: +355 (0) 54 529 19
Fax: +355 (0) 54 529 19
E-mail: info@tjetervizion.org

  "Duart e arta"

 

28 Mars

Ana, një vajzë 17-vjeçare, e cila quhet nga miqtë e saj "Duart e Arta", është një vajzë shumë pasionante dhe krijuese. Ajo punon vepra të ndryshme  vizatime artistike, picture në mur, dhe punime artistike duke përdorur material të riciklueshme.

Ana është modeli I vajzave që përkundër vështirësive dhe sfidave familjare I ka dhënë jetës së saj një drejtim pozitiv.

Ajo gjen paqe dhe force në art, punon krijon dhemodelon me material të riciklueshme, dhe u jep jetë dhe formë ideve të saj në mënyra të ndryshme. Ana realizon kartolina, lule shumë ngjyrëshe me material kartoni, korniza fotografish me karton dhe guaska deti, mini shtëpi me material druritë ndezura me qirinj, lule për dekorimin e mjedisit për pushime etj. Pasioni tjetër I vajzës është edhe piktura në mur dhe në forma letre. Ajo ka dekoruar dhomat e gjumit të qendrës ku po ndan jetesën e saj me shoqet. Ana synon të ketë një faqe në internet për të promovuar punimet e saj si një mundësi fitimi dhe më vonë të hapë një dyqan arti të punimeve të saj artistike të cilat mbajnë emrin e saj.

Midis të tjerash Ana thotë:

“Unë po realizoj ëndrrat e mia. Kjo është një dëshirë dhe talent që lindi me mua. Sa here që isha e mërzitur, gjeja qetësim tek arti. Me mbështetjen e stafit të Tjeter Vizion, jam e motivuar të shkoj përpara dhe të mësoj më shumë rreth pikturës. Ata më kanë siguruar të gjitha mjetet e nevojshme për të avancuar talentin tim dhe për të qenë productive. Piktura më sjell në një botë më të mire dhe unë me të vërtetë dua të krijoj botën time shumë ngjyrëshe”.

Kjo faqe u realizua me kontributin e Bashkimit Europian. Përmbajtja e kësaj faqeje eshte përgjegjësi vetem e organizatës zbatuese 'Tjetër Vizion', dhe nuk duhet te merret si reflektim i pikëpamjeve të Bashkimit Europian.
© 2008 TjeterVizion | Powered by C&PR